Teden otroka 4.-10. oktobra

Bliža se letošnji Teden otroka, ki bo med 4. in 10. oktobrom posvečen IGRI. Osrednja tema je namreč RAZIGRAN UŽIVAJ DAN!

Poslanico, ki je tokrat prvič v stripu, je pripravil Boštjan Gorenc – Pižama, ilustriral pa jo je Jaka Vukotič. Ključna sporočila poslanice so:

  • igra ti pomaga razvijati domišljijjo,
  • igra ti krepi telo,
  • igra spleta prijateljstva,
  • igra nas povezuje!

V Tednu otroka bodo potekale naslednje aktivnosti:

  • Posvet “Razigran uživaj dan!”, 4. 10. 2021, od 10. do 11. ure, konferenčna dvorana AMZS (Dunajska 128, Ljubljana).

Govorci bodo z različnih vidikov osvetlili pomen igre in prostega časa: Tjaša Bertoncelj, strokovna vodja NM TOM telefona; izr. prof. dr. Gregor Starc s Fakultete za šport UNI LJ; zasl. prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek z Oddelka za psihologijo Filozofske fakultete UNI LJ; Miha Rebol z Zveze tabornikov Slovenije ter “človek s črkami” Boštjan Gorenc – Pižama. Posvet bo povezovala predsednica ZPMS Darja Groznik.

Zaradi omejitev je prijava na posvet obvezna (30 udeležencev); obvezno je tudi izpolnjevanje pogojev PCT. Prijavite se do 30. 9. 2021 na info@zpms.si

Vabljeni k udeležbi!

  • Vseslovenska akcija “Razigrani koraki”

K sodelovanju vabimo družine, vrtce in šole, da se en dan v Tednu otroka (lahko tudi vsak dan) odpravijo na lažji pohod ali sprehod. Pri tem naj udeleženci beležijo število korakov in le-to sporočijo na FB Zveze prijateljev mladine Slovenije; tisti, ki bodo naredili največ korakov (lahko je skupina otrok), bodo prejeli simbolično nagrado z nogavičkami.

Vabimo pa tudi k ustvarjanju razigranih korakov: otroci (tudi odrasli) naj odtisnejo svoja stopala, jih izrežejo in pobarvajo ter nalepijo na okna, oglasne deske in/ali stene.

Veseli bomo, če na FB Društva prijateljev mladine Žalec pošljete kakšno fotografijo.

  • Sodelovanje na natečaju “Mala pozorna nogavička” (v priponki)

Otroke vabimo k barvanju simpatične male pozorne nogavičke; če jo boste do 11. 10. 2021 poslali na AMZS, d. d., Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana (s pripisom “Natečaj”), pa lahko otroci dobijo tudi lepe nagrade (dan varne vožnje za najmlajše, nogavičke, itd.).