Bralna značka

Letos se z Nacionalnim mesecem skupnega branja (NMSB) pridružujemo evropski bralni kampanji EUReads (Evropa bere: www.europereads.com), ki povezuje bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom, da bi dvignili zavest o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu. 
Skladno z enim od ciljev pobude EUReads / Evropa bere vas vabimo, da se nam pridružite pri organizaciji/izvajanju 15 minut branja ali glasnega branja na dan.

BEREMO SKUPAJ Z UNESCO ŠOLAMI

K sodelovanju v NMSB 2019 še posebej vabimo ustanove, združene v UNESCO mrežo. Med vpisanimi dogodki teh ustanov bomo izbrali tri (1 x vrtec, 1 x OŠ, 1 x SŠ) najbolj smiselne, najbolje organizirane in izpeljane… Izbrane ustanove bomo nagradili z nastopom ustvarjalca in knjižnimi nagradami za bogatitev knjižničnega fonda.

V začetku septembra lahko tudi letos pričakujete promocijsko gradivo (plakati in razglednice), ki ga bomo razdelili na podoben način kot lani.

 MOTIVACIJSKO GRADIVO:

Motivacijsko gradivo ostaja tako kot lani. Tudi cene se za naročila do konca leta 2019 ne bodo spremenile. V začetku leta 2020 vas bomo obvestili, če bi se na tem področju kaj spremenilo.

IZOBRAŽEVANJA:

Ne spreglejte osrednjega simpozija BZ RAZVIJANJE BRALNE PISMENOSTI IN BRALNE KULTURE TER VEČKULTURNOST, VEČJEZIČNOST, ki bo 26. novembra (na dan odprtja Slovenskega knjižnega sejma v Cankarjevem domu v Ljubljani). 
Seminar na temo BRANJE IN OTROCI S POSEBNIMI POTREBAMI bo v četrtek, 19. septembra, v Murski Soboti; vključen bo v okvir festivala Oko besede 2019.
Delavnično izobraževanje z naslovom POMEN VKLJUČEVANJA STARŠEV V BRALNI RAZVOJ OTROKA bo potekalo v dveh delih, 6. marca popoldan in 7. marca dopoldan 2020.

Ponudbo Bralnic, s pomočjo katere lahko sestavite tudi regijski seminar, boste našli na spletni strani BZ – kot člani ZPMS in naši sodelavci imate pri (so)financiranju prednost.

NASTOPI USTVARJALCEV:

Vsebinska in finančna pomoč in svetovanje sta seveda namenjena tudi vam – kot člani ZPMS in naši sodelavci imate pri (so)financiranju prednost.

DARILNA KNJIGA ZA PRVOŠOLCE: Svetlana Makarovič: Škrat Kuzma dobi nagrado; Tomaž Lavrič, MKZ.

Če vas v zvezi z letošnjo sezono kaj posebej zanima, se prosimo, obrnite na Društvo  Bralna značka Slovenije – ZPMS.

BRALNICE 2020 – cenik in postopek.docx

Evalvacija bralnice

Izjava o mentorstvu 2019-2020

Naročilnica – motivacijsko gradivo – do konca leta 2019

Nastopi ustvarjalcev 2020 – VLOGA

Prijavnica – Simpozij BZ 2019-2020

Prijavnica – Seminar Oko besede 2019-2020

Prijavnica – seminar VKLJUČEVANJE STARŠEV BZ 2019-2020

Pristopna izjava 2019

Sezona 2019-2020.doc

SOFINANCIRANJE 2020 – NASTOPI USTVARJALCEV

UMETNIKI SEZONE in NAGRADE ZA MLADISNKO KNJIŽEVNOST

Vloga-BRALNICE-2020

Vsebine – SEMINAR VKLJUČEVANJE STARŠEV BZ 2020

Vsebine – Simpozij BZ 2019-2020

VSEBINE seminarja_ Oko besede 19-20