Teden otroka med 3. in 9. oktobrom

Letošnji Teden otroka® (3. – 9. oktober), ki že od leta 1954 poteka vsak prvi teden v oktobru, nosi sporočilo SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. Osredotočili smo se na druženje z vrstniki in grajenje medsebojnih odnosov, kar je nujno potrebno za ustrezen socialni in psihološki razvoj otrok. A v preteklih dveh letih so bili zaradi epidemiološke situacije za to zelo prikrajšani. Posledično so se pri otrocih povečale duševne stiske. Podatki našega TOM telefona kažejo, da je prav prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo; da imajo družbo, v kateri se dobro počutijo, si zaupajo, se pogovarjajo ter nizajo skupne dogodivščine.

Da bi otroke kar čim bolj spodbudili k novim skupnim dogodivščinam, seveda “v živo” s prijatelji, tokratna glasbeno obarvana poslanica nosi naslov “Skp se mava dobr” , njen avtor in izvajalec pa je priljubljeni raper NIPKE,  ki je tudi letošnji ambasador Tedna otroka®.

Kjer je glasba, je tudi ples. Zato smo za vrtčevske otroke in učence osnovnih šol pripravili plesni natečaj. Če pa bi se raje prepustili umetniškemu ustvarjanju, sodelujte na našem likovnem natečaju. Več informacij v priponkah!