LETOVANJE OTROK V POREČU 7. 7. – 14. 7. 2023 -PRIJAVE NA VOLJO

Društvo prijateljev mladine občine Žalec (DPM občine Žalec) v sodelovanju z Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok Ljubljana (ZLRO)  tudi v letu 2023 organizira letovanje otrok v Hostelu Šiška v Poreču – naselje Špadići. Letovanje je namenjeno otrokom od dopolnjenega 5. do vključno 14. leta starosti, prednost imajo otroci, ki jih bodo predlagali vrtec in osnovne šole ter imajo priporočila osebnih zdravnikov in otroci z  območja Občine Žalec. Glede na razpoložljiva mesta se lahko prijavijo tudi drugi zainteresirani otroci. V letošnjem letu imamo na voljo samo en termin, a zato so nam na voljo vsa razpoložljiva mesta v hostlu.

Termin letovanja: od 7. 7. do 14. 7. 2023

Kako prijaviti otroka na letovanje:

Prijavnice lahko prevzamete pri:

  • svetovalnih delavkah na osnovnih šolah,
  • HIŠA SADEŽI DRUŽBE, Hmeljarska 3, Žalec,
  • CSD Žalec,
  • Objavljene so tudi na spletnih straneh Društva prijateljev mladine občine Žalec, Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec in Občine Žalec.

Da ste upravičeni do sofinanciranja s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje, morate starši izpolniti zdravstveni list (kjer piše, da izpolnijo starši), nato z otrokom obiščete osebnega zdravnika, ki ga potrdi, in ga priložite prijavnici. Z zdravstvenimi domovi smo za brezplačne preglede otrok dogovorjeni. Prosimo, da se pri izbranem pediatru predhodno dogovorite oz. naročite za termin.

Po pravilih ZZZS naj bi otroku potrdili zdravstveno letovanje, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji ali so bili pogosteje bolni (dva in več zapisov  v času od 12. 3. 2022 do 3. 3. 2023).

Prijavnice lahko oddate:

  • pri svetovalnih delavkah na osnovnih šolah Občine Žalec,
  • na HIŠI SADEŽI DRUŽBE, Hmeljarska 3 Žalec ali
  • pošljete na naslov: Društvo prijateljev mladine občine Žalec, Hmeljarska ulica 3, 3310 Žalec.
  • Prijave se lahko pošljejo tudi skenirane na e – naslov: dpm.ozalec@gmail.com

Zadnji rok, ko morajo biti vse prijavnice oddane oz. dostavljene je petek, 26. 5. 2023!

Več informacij o letovanju boste našli v spodnjih dokumentih.